OM OSS

** Vi flyttar och sista dag för lunchbutiken är fre 14 okt. Vi kommer flytta till ny adress och uppdaterar här på hemsidan och via sociala medier så snart det är klart exakt vart vi landar!***

I allt vi gör känner vi ett ansvar för djuren, miljön och vårt välmående. Den stora inspirationen för hjärtat i verksamheten kommer från Malkolm, en person som ville göra denna värld till en bättre plats. En ung människa med ett stort hjärta för djuren, människan och vår planet. 2019 lämnade han oss hastigt och det var då denna resa började:
Att fortsätta trampa mark, om än med små steg. På vårt sätt.
Till minnet av Malkolm 1994-2019.

Idag finns vi på Brahegatan 9 på Östermalm där vi tillagar mat från växtriket på ett ansvarsfullt sätt. Vi vill att varje enskild råvara ska få vår största respekt och användas till sin fulla potential för att smakerna och näringsämnena ska skänka glädje till vår kropp och själ. 

All mat är 100% växtbaserat där vi även gör medvetna val med hänsyn till råvarans produktion. Vi väljer lokalt producerat och ekologiskt i största möjliga mån. Allt är även glutenfritt och fritt från tillsatt socker, eftersom det är många i dagens samhälle som upplever att deras livskvalitet ökar om de drar ner på eller utesluter detta från sin kost.

Vårt erbjudande idag består av:

  • cateringservice till privatpersoner och företag
  • vår lunchbutik med färdigförpackade lunchlådor och egenproducerade delikatesser, bröd och bakverk
  • exklusiva och privata serveringar kvällstid

Tillsammans med våra kunder och gäster vill vi inspirera till ett grönare och skönare liv - både nu och i vår gemensamma framtid.

Välkommen!

Vi har valt att laga mat av näringsrika råvaror från växtriket – proteiner, kolhydrater och goda fetter. Vi blandar grönsaker, frukter, rotsaker, nötter, fröer och bär i alla möjliga färger för att våra kroppar ska få ett så brett utbud av näring som möjligt, i en och samma måltid. Förutom att välja råvaror från växtriket väljer vi även närproducerat och ekologiskt i största möjliga mån, så att vi ska slippa onödiga utsläpp och bekämpningsmedel.

Vi aktiverar våra nötter och fröer, genom att blötlägga dem och därefter långsamt torka dem, för att komma åt näringen och göra dem mer lättsmälta. Vi vill att våra rätter ska inspirera och få våra gäster att känna att det inte behöver vara komplicerat med växtbaserad mat.

Vi delar gärna med oss av våra recept, det är bara att fråga!

Vi har valt att all vår mat är 100% vegansk för allt den gör för vår kropp, våra smaklökar och inte minst för vår planet. Vi vill hjälpa så många som möjligt att upptäcka god och vacker mat samtidigt, som det bidrar till att klara EUs klimatmål att minska utsläppen med 40% till 2030 jämfört med 1990.

I den mån vi kan har vi bytt ut all plast till andra alternativ så som wellpapp och komposterbar bioplast av växtstärkelse (CPLA).

För våra leveranser använder vi huvudsakligen cykelbud och vi väljer våra leverantörer med omsorg. Vi vill med vår verksamhet underlätta för er som beställer mat från oss att göra ett hållbart val.

Vi väljer våra leverantörer, råvaror och produkter med omsorg. Det är inte bara viktigt att de själva har hållbarhetsmål, utan vi stödjer gärna lokala producenter. Störst är inte alltid bäst.

Unbakery

Rescued

Kombucheriet

Grönsaksboden

Godel

Vegware

Earthbite

Johan & Co Plant powered

Sophie’s Raw