Om oss

För att kunna hantera er beställning på bästa sätt behöver ha er order:

  • För lunchlådor, frukost, snacks, snittar och fika upp till 50 personer senast kl 12 arbetsdagen före.
  • För bufféer upp till 50 personer två arbetsdagar före.

För övriga beställningar betöver vi ha er order senast fyra arbetsdagar i förväg.

Er mat levereras med cykel i Stockholms innerstad till den tiden ni valt. Till Stockholms närförorter levererar vi med elbil eller hybrid. Kostnaden för frakten är 250 kr ex. moms.

Det går självklart bra att själv hämta upp sin beställning hos oss på Brahegatan 9.

All vår mat är alltid fri från gluten och 100% vegansk. Vi löser de flesta specialdieter utan att kompromissa på smaker och kvalitet. Hör av så pratar vi ihop oss.

Vi har valt att laga mat av näringsrika råvaror från växtriket – proteiner, kolhydrater och goda fetter. Vi blandar grönsaker, frukter, rotsaker, nötter, fröer och bär i alla möjliga färger för att våra kroppar ska få ett så brett utbud av näring som möjligt, i en och samma måltid. Förutom att välja råvaror från växtriket väljer vi även närproducerat och ekologiskt i största möjliga mån, så att vi ska slippa onödiga utsläpp och bekämpningsmedel.

Vi aktiverar våra nötter och fröer, genom att blötlägga dem och därefter långsamt torka dem, för att komma åt näringen och göra dem mer lättsmälta. Vi vill att våra rätter ska inspirera och få våra gäster att känna att det inte behöver vara komplicerat med växtbaserad mat.

Vi delar gärna med oss av våra recept, det är bara att fråga!

Vi har valt att all vår mat är 100% vegansk för allt den gör för vår kropp, våra smaklökar och inte minst för vår planet. Vi vill hjälpa så många som möjligt att upptäcka god och vacker mat samtidigt, som det bidrar till att klara EUs klimatmål att minska utsläppen med 40% till 2030 jämfört med 1990.

I den mån vi kan har vi bytt ut all plast till andra alternativ så som wellpapp och komposterbar bioplast av växtstärkelse (CPLA).

För våra leveranser använder vi huvudsakligen cykelbud och vi väljer våra leverantörer med omsorg. Vi vill med vår verksamhet underlätta för er som beställer mat från oss att göra ett hållbart val.

Vi väljer våra leverantörer, råvaror och produkter med omsorg. Det är inte bara viktigt att de själva har hållbarhetsmål, utan vi stödjer gärna lokala producenter. Störst är inte alltid bäst.

Unbakery

Rescued

Kvillinge Ekologiska

Grönsaksboden

Godel

Vegware

Earthbite

Johan & Co Plant powered

Sophie’s Raw